Melden misdaad bij politie

Een misdaad melden, hoe werkt dat eigenlijk?

Gemeenten, politie, belastingdienst, Openbaar Ministerie en nog veel meer (overheids)instanties werken hard om samen uw wijk veilig te houden. Vaak gebeurt dit achter de schermen en heeft u dit als inwoner niet in de gaten. Soms zijn er controles waarbij dit werk opeens heel zichtbaar wordt. Denk aan een grote controle bij een woonhuis of bedrijfspand. ‘Samenwerkende overheden’ trekken dan samen op en gaan op basis van signalen of meldingen een kijkje nemen op een bepaald adres. Soms zijn er controles op meerdere adressen tegelijkertijd. Deze controles zijn altijd onaangekondigd.

Melden: samen sterk tegen ondermijning

[LEES VERDER IN BIJLAGE]

Bijlagen:
Bewaar het bestand Melden politie.pdfMelden politie.pdf[ ]
Comment (0) Hits: 186

Janne Blom, uw wijkagent

Janne Blom Wijkagen webtHallo, ik ben Janne Blom, wijkagent van Holthees, Groeningen, Vierlingsbeek, Maashees en Overloon en uw contactpersoon bij de politie.

Ik ben er voor de leefbaarheid en veiligheid in uw dorp en werk hiervoor veel samen met overige (hulpverlenende) instanties. Voor vragen of meldingen kunt u contact met mij opnemen via het algemene politienummer 0900-8844 of door mij te mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij heterdaad meldingen belt u uiteraard direct de meldkamer via 0900-8844 of 112. bij deze meldingen wordt de dienstdoende surveillance aangestuurd door de meldkamer. Andere meldingen komen vaak bij mij terecht, bijvoorbeeld bij een langer durend probleem, geluidsoverlast, burenruzie, parkeerprobleem etc.

Met Vriendelijke groet,
Janne Blom
Wijkagent Boxmeer Zuid

Comment (0) Hits: 1038

BuurtWhatsApp

Een BuurtWhatsApp is een WhatsApp-groep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.

Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.

Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan.

Lees meer informatie in onderstaande bijlagen.