Jouw droomhuis gevonden?

Bij het kopen van een (eerste) huis komt vaak heel wat kijken. Wat kun je lenen, wat worden jouw maandlasten en welke hypotheekvormen zijn er? De financieel adviseurs van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen geven graag antwoord op al jouw woonvragen tijdens een vrijblijvend en kosteloos oriëntatiegesprek. Na dit gesprek kun je gericht aan de slag met jouw plannen. Welke vervolgstappen kun jij nu nemen? Rabobank helpt je graag op weg.

Stap 1 - Rabobank Hypotheekdossier
Het Rabobank Hypotheekdossier is een ideale manier om je vrijblijvend en kosteloos te oriënteren op het kopen van een nieuwe woning. Dit kun je thuis zelf doen of samen met een van de financieel adviseurs tijdens een oriëntatiegesprek. Door met de variabelen te ‘spelen’ zie je welke invloed jouw keuzes hebben op de maandlasten (bruto/netto) gedurende de looptijd van de hypotheek.

Stap 2 - Het huis kopen
Weet je wat je ongeveer kunt lenen en heb je een huis op het oog? Dan kun je een bod uitbrengen. Als je het eens bent geworden wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin leg je onder andere de koopprijs van het huis vast. Meestal wordt een voorbehoud van financiering opgenomen zodat de koop niet doorgaat als je de hypotheek voor een bepaalde datum niet rond krijgt. Neem daarom, zodra je het eens wordt over de koop van het huis, zo snel mogelijk contact op met een van de financieel adviseurs van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen zodat er een afspraak gemaakt kan worden.

Stap 3 - Deskundig hypotheekadvies
Nu je jouw droomhuis hebt gevonden, is het tijd voor een adviesgesprek. Kom voor deskundig hypotheekadvies naar de Rabobank. In een persoonlijk gesprek bespreekt de adviseur samen met jou:

  •    •   de hypotheekvormen, rentecontract en maandlasten;
  •    •   hoe jouw hypotheek betaalbaar blijft, ook bij pensionering;
  •    •   hoe de situatie wordt bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden;
  •    •   welke verzekeringen voor jou van toepassing zijn.

Stap 4 - Hypotheek afsluiten
Je ontvangt de offerte voor de hypotheek en een aanbod voor verzekeringen. Als je de formulieren getekend terugstuurt, informeert Rabobank ook de notaris. Jouw notaris stelt de hypotheekakte en de transportakte op. De transportakte regelt de overdracht van het huis, met de hypotheekakte wordt de hypotheek geregeld. Je krijgt de conceptakten vooraf thuisgestuurd, zodat je alles vooraf rustig kunt bekijken. De notaris leest eerst de stukken samen met jou door en vervolgens is het tijd voor het zetten van de handtekeningen. Daarna ben jij de eigenaar van het huis en ontvang je de sleutel.

Adviesgesprek?
Voor een adviesgesprek of meer informatie kun je contact opnemen met Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, afdeling Financieel Advies via telefoonnummer (0485) 450 450 of via ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found