Power woman Mattanja Joy Bradley

De sound van Janis Joplin en Amy Winehouse door de power woman Mattanja Joy Bradley op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees

 Na een tour van 3 jaar door de VS is Mattanja Joy Bradley terug in Nederland en staat op zondagmiddag 21 oktober a.s. op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees. De veelzijdigheid op muzikaal gebied van Mattanja is verbluffend te noemen. Ze heeft een stem die je uit duizenden kan herkennen. In haar optreden hoor je Janis Joplin, Amy Winehouse en dan weer Dustin Springfield. De ene keer soul, dan country of poppy, maar vooral bluesy. Niet voor niets werd zij winnares van de Dutch Bleus Award voor beste zangeres.

Met haar bleusy “Wash Me Momma” wist zij in een eerder optreden in 2014 in de Mariakapel het publiek tot tranen toe te emotioneren. Bekend werd zij in “de beste singer-songwriter van Nederland” en zij werd uitgeroepen tot “3 FM Serious Talent “ . De tattoo op haar rechterbovenarm, Nil Volentibus Arduum

( niets is onmogelijk voor hen die willen ) maakt ze volkomen waar. Op haar 17 begonnen aan een zwervend- en heel turbulent leven in de achterbuurten en hippie enclaves in Londen, terecht gekomen in de verkeerde groepen, kwam in de gevangenis in de V.S., maar zat ook in het voorprogramma van Amy Winehouse. Dat turbulente leven heeft zij inmiddels achter zich gelaten, maar het leverde wel prachtige muziek op die even ontroerend als doorleefd overkomt. Wie de buitengewoon openhartige IDFA-documentaire Mattanja Joy heeft gezien, weet hoe authentiek Mattanja is. Die documentaire is een absolute must see. Avontuur en durf tekenen Mattanja. “je moet je zelf in een positie zetten, om geluk te krijgen” zegt Mattanja achteraf over haar wilde jaren als van huis weggelopen tiener. Al die avonturen en dat niet gladde leventje van haar hebben gezorgd voor prachtige muziek en schitterende teksten.

Voor de mensen die deze hele bekende podiumvrouw nog niet kennen; kijk op you-tube naar “wash Me Momma” of “ Mattanja Joy Bradley Back to Black” en je snapt waarom wij trots zijn dat wij haar nog één keer op ons podium terug hebben kunnen halen. Zij wordt begeleid door Rolf Verbaant op pedal steel en gitaar.

Het concert begint 21 oktober om 15.30 uur. De entree is € 12,50 en kaarten zijn te reserveren via: www.mariakapel.nl, of telefonisch:

0478 636948 / 06 16170433

Leave your comments

Post comment as a guest

0
  • No comments found