Aantrekkelijke vrijwilligerstaken

Leuk om te doen.

 

Wij (GGZ Oost Brabant) hebben aantrekkelijke tijdsbesteding en waarbij het accent ligt op enthousiasmeren, het geven van aanwijzingen en ondersteunen waar nodig.

Deze aantrekkelijke vrijwilligerstaken leveren gegarandeerd veel voldoening op, verleggen grenzen verrijken het leven. 

 

Een aantal mensen uit de regio, vinden wekelijks afleiding in “De Inloop Boxmeer”. Dat ze daar reikhalzend naar uitzien is te danken aan de persoonlijke benadering en het aantrekkelijke programma.

Al hebben deze bezoekers een psychiatrische beperking, met medicatie en therapie kunnen zij zich aardig redden. Aan activiteiten deelnemen, lukt echter alleen als ze op het juiste moment worden gestimuleerd en wat hulp krijgen. Beroepskrachten kunnen dat nauwelijks alleen aan. Daarom zoeken we begripvolle vrijwilligers voor het leveren van extra oren, ogen en soms handen.

 

1) Dinsdags van 13.45-18.30 uur, gaat een groepje kookliefhebbers naar de woonkeuken. Ze willen daar zoveel mogelijk alles zelf doen: boodschappen, koken, opdienen en opruimen horen daar allemaal bij. Na het koken gaan ze gezamenlijk gezellig eten aan een sfeervol gedekte tafel. Voor de deelnemers is het extra feestelijk als de vrijwilliger de maaltijd met hen gebruikt.

 

2)Elke vrijdag is van 900-12.00 uur de wekelijkse “Inloop”. Elke keer is er wel wat anders te beleven zoals iets aardigs knutselen, een bordspelletje doen of kienen. De ochtend begint met een kopje koffie of thee en wat bijkletsen, want gezelligheid en persoonlijke aandacht daarop ligt het accent. Samen zingen is ook geweldig. Daarom zoeken we een vrijwilliger die hen wil begeleiden met zijn gitaar.

 

3)Donderdags van 10.00 uur tot 12.00 uur kunnen bezoekers hun pc-kennis bijspijkeren. Vanwege noodzakelijke ondersteuning en individuele aandacht kan slechts een klein groepje hieraan deelnemen. Het programma ziet er als volgt uit: hard- en software problemen oplossen, les krijgen op tablets, laptops en pc’s. Ook wordt getraind met Windows 10.

 

Natuurlijk wordt er op de komst van vrijwilliger gerekend, hun vakanties en dergelijke hebben natuurlijk altijd voorrang. Het wordt leuk! Vrijwilligers met een tienjarig jubileum is heel gewoon bij ons.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

p.s.

Wij zijn verplicht om van personeel en vrijwilligers een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) te kunnen overleggen. Tijdens het oriënterend gesprek vertellen we je hier meer over.

 

GGZ Oost Brabant biedt hulp aan mensen met psychische en psychiatrische problemen.

Betrokken, betrouwbaar en ambitieus. Dát zijn de kernwaarden van GGZ Oost Brabant. Betrokken bij de mens, betrouwbaar als partner in behandeling en ambitieus in het voortdurend verbeteren van onze zorg.

 

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0