Gemeenschapshuis update en info-avond 25 september 2023

Comment (0) Hits: 32
Beste inwoners van Holthees en Smakt,

In 2020 is naar aanleiding van de enquête van de dorpsraad in 2019 een werkgroep ‘Gemeenschapshuis Holthees-Smakt’ opgericht om een plan te schrijven voor een gemeenschapshuis voor de toekomst voor de huisvesting van de verenigingen van Holthees-Smakt mochten de particuliere horecagelegenheden hun activiteiten beëindigen, hun bedrijf verkopen of de verenigingen niet meer kunnen of willen faciliteren.

In december 2021 is dit traject in een stroomversnelling gekomen omdat Carnavalsvereniging De Keavers hun carnavalsactiviteiten niet meer kon organiseren bij de lokale horeca. In 2022 heeft de werkgroep ‘Gemeenschapshuis Holthees-Smakt’ de opdracht gekregen na te denken over een tijdelijke overbrugging totdat een gemeenschapsvoorziening gerealiseerd is.

In een eerdere berichtgeving heeft u terug kunnen lezen dat de Gemeente Land van Cuijk in de kadernota een bedrag heeft gereserveerd voor de realisatie van een gemeenschapshuis.

Op verschillende momenten zijn de verenigingen vanaf het begin al betrokken geweest in de vormgeving van dit proces. In de concept verantwoording kunt u in hoofdstuk 2 het tijdspad terug lezen welke stappen de werkgroep ‘Gemeenschapshuis Holthees-Smakt’ de afgelopen jaren heeft gemaakt. In hoofdstuk 3 kunt u terug lezen welke input van de verenigingen er is verwerkt in het voorlopige plan.

Momenteel zijn we in de afronding van het schrijven van de verantwoording zodat deze verwerkt kan worden bij de Gemeente Land van Cuijk zodat deze in januari 2024 behandeld kan worden tijdens de raadsvergadering van de Gemeente Land van Cuijk met de hoop dat rond zomer 2024 de verbouwing kan starten (rekening houdend met de procedures van de vergunning aanvraag).

Als werkgroep ‘Gemeenschapshuis Holthees-Smakt’ willen we alle inwoners van Holthees-Smakt uitnodigen om maandag 25 september 20.00 uur bij Blokhut de Halt input te geven op de voorlopige tekening en de plannen die tot heden zijn voortgekomen uit de overleggen met o.a. de verenigingen.

Indien er voorafgaand aan deze avond nog vragen zijn dan kunt u deze doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Comment (0) Hits: 32

Nieuwe woonvisie (Land van Cuijk)

Comment (0) Hits: 113

De Gemeente Land van Cuijk stelt dit jaar haar nieuwe woonvisie op. Dat willen we doen samen met alle belangrijke organisaties die betrokken zijn bij het woonbeleid, zo ook met u als vertegenwoordiger uit de kernen. Daarom organiseren we op maandag 26 juni een bijeenkomst. Bij deze willen we u van harte uitnodigen voor deze bijeenkomst. In de bijlage leest u hier meer over.

Comment (0) Hits: 113

Welkomstkrentje

Comment (0) Hits: 1476

 Onlangs hebben we weereen update gekregen voor in het Welkomstkrentje. Bedankt hiervoor.

Het is van belang dat mensen regelmatig een blik werpen op hun gegevens in het Welkomstkrentje maar ook op de website (zie Verenigingen, stichtingen, bedrijven). Zijn de gegevens nog actueel? Alleen samen kunnen we dit up-to-date houden.

Mag ik u uitnodigen om regelmatig te kijken of uw gegevens in het welkomstkrentje en op de website nog actueel zijn. Zie hiervoor de bijlage.


 

Comment (0) Hits: 1476

Leefbaarheid in de dorpen

Comment (0) Hits: 303

Leefbaarheid in de dorpen: Leefbaarheidsfestival en inspiratiesessie Zorg voor Doy

Er gebeurt veel in Noordoost-Brabant om de leefbaarheid in dorpen of wijken te verbeteren. Tal van bewonersinitiatieven, actieve dorpsraden en buurtteams zetten hun schouders eronder. Het Programma Leefbaarheid in de dorpen richt zich op het verbinden en laten groeien van al die initiatieven. Vanuit het programma worden daarom verschillende activiteiten (mede) georganiseerd. Voor twee van die activiteiten je je nu aanmelden: Het Leefbaarheidsfestival en Inspiratiesessie Zorg voor Doy.

(Lees verder in bijlage)
(Voor links: zie beneden)
________________________

Leefbaarheidsfestival maandag 3 oktober

Aanmelden: aanmeldformulier

Meer informatie over het leefbaarheidsfestival

______________________

Inspiratiesessie Zorg voor Doy op donderdag 6 oktober

Aanmelden: aanmeldformulier

Meer informatie over de inspiratiesessie

Meer informatie over de documentaire Zorg voor Doy

 

 

 

Comment (0) Hits: 303