Dorpsfeest op 31 augustus en 1 september

Comment (0) Hits: 4

Zaterdag 31 augustus en Zondag 1 September 2019 zal de tweede editie plaatsvinden van Ons Dûrpsfeest. Hèt feest voor alle inwoners van Holthees en Smakt. Voor jong en oud. (zie bijlagen)

Dit jaar vindt Ons Dûrpsfeest plaats bij ’t Pelgrimshuis in Smakt.

Zaterdag 31 augustus begint het feest om 20.00 uur met een spectaculaire recordpoging: De langste polonaise ooit gelopen in de gemeente Venray. Hierna barst het Holtus-Smakt Gût Live-spektakel los. Zangers en zangeressen uit Holthees en Smakt zingen live een rocknummer begeleidt door de rockband Jeopardy. Voor verdere muzikale omlijsting is de befaamde DJ Mick aangetrokken.

Zondag 1 september is er tussen 12.00 uur en 14.00 uur een grote dorpsbrunch verzorgd door ’t Pelgrimshuis. Zijn de magen gevuld, dan start het gezellige matinee. Met voor eenieder wat wils. Voor de jeugd zijn er diverse activiteiten. Van goochelaar tot springkussen. Natuurlijk komen de ouderen ook aan hun trekken. Een orkestje zal sfeervolle muziek brengen. En ja, er mag gedanst worden.

Verdere informatie volgt spoedig.

Heeft u al een afspraak staan op 31 augustus of 1 september, zeg deze dan af. Want we hebben u nodig. Het is uw feest!!!

Voor meer informatie en updates, kijk ook op Facebook.

Comment (0) Hits: 4

Herdenking oorlogsslachtoffers

Comment (0) Hits: 5

Op zondag 29 september herdenken we onze dorpsgenoten die omgekomen zijn tijdens de tweede wereldoorlog.

We komen samen voor de H. Mis om 11.00 uur waarin we stilstaan bij de overledenen.

Daarna gaan we gezamenlijk naar het monument waar de herdenking zal plaatsvinden.

Verdere informatie volgt in de komende tijd.

Comment (0) Hits: 5

Stand van zaken m.b.t. verkiezingen

Comment (0) Hits: 94

Aan de oproep om deel te nemen aan de verkiezingen voor nieuwe leden van de Dorpsraad is goed gehoor gegeven.

Een groot aantal namen werden genoemd met als gevolg dat het langer duurt dan gepland om een en ander in beeld te krijgen.

Er worden op dit moment gesprekken gevoerd met kandidaten die interesse hebben om zitting te nemen in de Dorpsraad.

Inmiddels is de vakantieperiode begonnen en wil iedereen even rust hebben om in september weer met frisse moed aan de slag te gaan.

We hebben goede hoop dat de Dorpsraad over een paar maanden weer op volle sterkte zal zijn zodat alle werkzaamheden op een goede manier door kunnen gaan.

Mocht u zelf interesse hebben om zitting te nemen in de Dorpsraad dan kunt u een mailtje sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet

De Dorpsraad

--------------------------------------------------------

 

Dorpsraad Smakt-Holthees organiseert open verkiezingen: [Lees meer in bijlage]

De dorpsraad Smakt-Holthees organiseert open verkiezingen

Waarom deze verkiezingen:
Sjaak Koopmans en Peter Coppus hebben te kennen gegeven hun functie bij de dorpsraad neer te leggen. Theo Steeghs legt zijn functie medio dit jaar ook neer. Het komende jaar is hij wel beschikbaar voor overdracht (en voor zover nodig, voor ondersteuning). Aan het einde van dit jaar legt ook Hans Schröder zijn functie bij de dorpsraad neer. De bezetting van Dorpsraad Smakt-Holthees komt dan onder het gewenste minimum.
Hierdoor kunnen niet alle zaken meer worden uitgevoerd zoals dit voor het goede behoud van het dorp nodig is.

Vandaar de open verkiezingen. Hiervoor treden alle leden van de huidige Dorpsraad terug, zij kunnen wel herkozen worden. Het dorp, dus U kiest!

Wie mag er stemmen en op wie kunt u stemmen:
Het zijn open verkiezingen. Dit betekent dat elke inwoner van Smakt en Holthees boven de 18 jaar op inwoners van Smakt en Holthees van 18 jaar en ouder kan stemmen.

[Lees meer in bijlage]

Comment (0) Hits: 94

OPROEP: BEDENK EEN NAAM VOOR JOUW NIEUWE GEMEENTE!

Comment (0) Hits: 77

Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis, 28 juni 2019 – De drie gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis (CBA) willen per 1 januari 2022 één nieuwe gemeente gaan vormen. Om de naam van de nieuwe gemeente ook echt breed gedragen te laten zijn, bepalen de inwoners van de CBA-gemeenten zelf hoe hun nieuwe gemeente gaat heten. Onder het motto “Waar wil jij straks thuiskomen?” kan elke inwoner vanaf aanstaande maandag 1 juli tot en met zondag 4 augustus zijn of haar idee voor een naam (met onderbouwing) kenbaar maken. Inwoners kunnen hun ideeën over een naam voor hun nieuwe gemeente indienen via internet (www.samenonderwegnaareennieuwegemeente.nl). Inwoners die niet over internet beschikken kunnen even langs gaan bij één van de drie gemeentehuizen en daar een formulier invullen.

René Bastiaanse

Na 4 augustus worden alle inzendingen beoordeeld door een speciale naamgevingscommissie, die wordt voorgezeten door historicus, televisiepresentator en auteur René Bastiaanse. De commissie heeft verder negen leden (drie uit elke gemeente). Zij zullen zich de komende weken via verschillende media aan de inwoners voorstellen. Uiteindelijk selecteert de naamgevingscommissie de drie best passende namen voor de nieuwe gemeente.

(voor meer info: zie bijlage in pdf)

_______

Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis willen per 1 januari 2022 een nieuwe, trotse gemeente vormen. We zijn samen onderweg naar de toekomst. En natuurlijk nemen we ‘het beste’ van alle dorpen mee.

Hierbij ontvangen jullie, namens de gezamenlijke burgemeesters, informatie over de inwonersbijeenkomsten die georganiseerd gaan worden en waarover jullie begin deze week een vooraankondiging hebben ontvangen. In het attachment vinden jullie de digitale flyer.

---------------------------------

Denk mee over de nieuwe gemeente.

(Bron: Gemeente Boxmeer)

Misschien hebt u al ergens gelezen of gehoord over de bijeenkomsten in de dorpen om te horen hoe de inwoners een nieuwe gemeente voor zich zien. Ik wil u er bij deze ook even direct attent op maken. In de bijlage vindt u de verschillende data.

Comment (0) Hits: 77