Vliegbasis de Peel

Comment (0) Hits: 103

www.stopvliegbasisdepeel.nl Zoals afgesproken de digitale versie van de kaart. Geef bij doorgeven mijn naam (Boudewijn Sterk) en telefoonnummer door (06-14374159) Ze kunnen altijd contact met mij opnemen.

---------------

Eerder bericht vanuit de dorpsraad Smakt-Holthees:
Zoals wij eerder berichtten in ‘t Krentje zijn er voornemens om Vliegbasis De Peel te reactiveren. De dorpsraad is van mening dat dit ernstige gevolgen heeft voor de leefbaarheid in onze dorpen.

Denk daarbij aan geluidsoverlast, verhoogde concentraties van stikstof en fijnstof. Je hoeft geen deskundige te zijn om te begrijpen dat dit grote gevolgen heeft voor de gezondheid van mens en dier, en uiteraard voor natuur, milieu en veiligheid. Bent u net als wij bezorgd over de gevolgen voor onze dorpen dan kunt u voor 21 augustus 2019 een zienswijze/bezwaarschrift indienen bij; Ministerie van Defensie Directie Integraal Beleid MPC 58B t.a.v. zienswijze De Peel Postbus 20701 2500ES Den Haag Of via email; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een conceptbrief en meer informatie kunt u vinden op de website; www.stopvliegbasisdepeel.nl.

Bijlagen:
Bewaar het bestand Flyer-Vliegbasis.pdfFlyer[ ]
Comment (0) Hits: 103

Kringkoning Mariette Pingen

Comment (0) Hits: 415

Op zondag 18 augustus 2019 vond in Linden het Koning en Keizerschieten van de Gilden die aangesloten zijn bij de Kring Land van Cuijk plaats. Deze schietwedstrijd werd georganiseerd door het

St. Antonius- en Mariagilde Linden.

Deze wedstrijd werd voorafgegaan door een kleine gezamelijke optocht door de kom van Linden. Nadat de kringvoorzitter Karel van Soest de officiële opening had verricht barstte de strijd om de titel kringkoning los. Na een spannende wedstrijd was het Mariëtte Pingen die naar 174 schoten de vogel naar beneden bracht. Zij mag zich een jaar lang kringkoning noemen. Mariëtte heeft als herinnering hiervoor een zilveren koningskruis in ontvangst mogen nemen.

Wij als gilde feliciteren Mariëtte met deze titel!

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur

Bijlagen:
Bewaar het bestand 2019-08-Kringkoning Mariette Pingen Krentje.pdf2019 | Kringkoning[ ]
Comment (0) Hits: 415

Stand van zaken m.b.t. verkiezingen

Comment (0) Hits: 292

Aan de oproep om deel te nemen aan de verkiezingen voor nieuwe leden van de Dorpsraad is goed gehoor gegeven.

Een groot aantal namen werden genoemd met als gevolg dat het langer duurt dan gepland om een en ander in beeld te krijgen.

Er worden op dit moment gesprekken gevoerd met kandidaten die interesse hebben om zitting te nemen in de Dorpsraad.

Inmiddels is de vakantieperiode begonnen en wil iedereen even rust hebben om in september weer met frisse moed aan de slag te gaan.

We hebben goede hoop dat de Dorpsraad over een paar maanden weer op volle sterkte zal zijn zodat alle werkzaamheden op een goede manier door kunnen gaan.

Mocht u zelf interesse hebben om zitting te nemen in de Dorpsraad dan kunt u een mailtje sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet

De Dorpsraad

--------------------------------------------------------

 

Dorpsraad Smakt-Holthees organiseert open verkiezingen: [Lees meer in bijlage]

De dorpsraad Smakt-Holthees organiseert open verkiezingen

Waarom deze verkiezingen:
Sjaak Koopmans en Peter Coppus hebben te kennen gegeven hun functie bij de dorpsraad neer te leggen. Theo Steeghs legt zijn functie medio dit jaar ook neer. Het komende jaar is hij wel beschikbaar voor overdracht (en voor zover nodig, voor ondersteuning). Aan het einde van dit jaar legt ook Hans Schröder zijn functie bij de dorpsraad neer. De bezetting van Dorpsraad Smakt-Holthees komt dan onder het gewenste minimum.
Hierdoor kunnen niet alle zaken meer worden uitgevoerd zoals dit voor het goede behoud van het dorp nodig is.

Vandaar de open verkiezingen. Hiervoor treden alle leden van de huidige Dorpsraad terug, zij kunnen wel herkozen worden. Het dorp, dus U kiest!

Wie mag er stemmen en op wie kunt u stemmen:
Het zijn open verkiezingen. Dit betekent dat elke inwoner van Smakt en Holthees boven de 18 jaar op inwoners van Smakt en Holthees van 18 jaar en ouder kan stemmen.

[Lees meer in bijlage]

Comment (0) Hits: 292

OPROEP: BEDENK EEN NAAM VOOR JOUW NIEUWE GEMEENTE!

Comment (0) Hits: 680

Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis, 28 juni 2019 – De drie gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis (CBA) willen per 1 januari 2022 één nieuwe gemeente gaan vormen. Om de naam van de nieuwe gemeente ook echt breed gedragen te laten zijn, bepalen de inwoners van de CBA-gemeenten zelf hoe hun nieuwe gemeente gaat heten. Onder het motto “Waar wil jij straks thuiskomen?” kan elke inwoner vanaf aanstaande maandag 1 juli tot en met zondag 4 augustus zijn of haar idee voor een naam (met onderbouwing) kenbaar maken. Inwoners kunnen hun ideeën over een naam voor hun nieuwe gemeente indienen via internet (www.samenonderwegnaareennieuwegemeente.nl). Inwoners die niet over internet beschikken kunnen even langs gaan bij één van de drie gemeentehuizen en daar een formulier invullen.

René Bastiaanse

Na 4 augustus worden alle inzendingen beoordeeld door een speciale naamgevingscommissie, die wordt voorgezeten door historicus, televisiepresentator en auteur René Bastiaanse. De commissie heeft verder negen leden (drie uit elke gemeente). Zij zullen zich de komende weken via verschillende media aan de inwoners voorstellen. Uiteindelijk selecteert de naamgevingscommissie de drie best passende namen voor de nieuwe gemeente.

(voor meer info: zie bijlage in pdf)

_______

Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis willen per 1 januari 2022 een nieuwe, trotse gemeente vormen. We zijn samen onderweg naar de toekomst. En natuurlijk nemen we ‘het beste’ van alle dorpen mee.

Hierbij ontvangen jullie, namens de gezamenlijke burgemeesters, informatie over de inwonersbijeenkomsten die georganiseerd gaan worden en waarover jullie begin deze week een vooraankondiging hebben ontvangen. In het attachment vinden jullie de digitale flyer.

---------------------------------

Denk mee over de nieuwe gemeente.

(Bron: Gemeente Boxmeer)

Misschien hebt u al ergens gelezen of gehoord over de bijeenkomsten in de dorpen om te horen hoe de inwoners een nieuwe gemeente voor zich zien. Ik wil u er bij deze ook even direct attent op maken. In de bijlage vindt u de verschillende data.

Comment (0) Hits: 680