in Mariakapel: Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt

Comment (0) Hits: 18

Spanjers, Dijsseldonk & Planteijdt. Amerikaanse Rootsmuziek in al haar geledingen

 

Zondagmiddag  26 mei a.s. (om15.30 uur) hebben we op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees drie rasmuzikanten staan.  Alle drie hebben hun sporen  verdiend in de rootsmuziek.  Om muziek van The Band, Dr. John, Bob Dylan en Bobby Charles op de manier te zingen en te spelen zoals zij dat doen moet je die muziek tot in de diepste vezels beheersen. En dat doen ze! Dat hebben ze een paar jaar geleden op ons podium bewezen in een druk bezocht concert met een zeer enthousiast publiek dat ons verzocht om deze groep in de toekomst nogmaals op ons muziekpodium te halen. Bij deze!

 

We hebben hier te maken met drie voortreffelijke instrumentalisten en songwriters.

Toetsenist Roel Spanjers heeft zijn wortels in blues, r&b en soul. Hij speelt piano en hammond bij o.a. JW Roy, Fréderique Spigt en Normaal. Onder de naam ‘Birdcatcher’ bracht hij een prachtig soloalbum uit, waar ook de andere heren aan meewerkten. Voor alle bluesliefhebbers is hij een absolute virtuoos op de piano!

Eric van Dijsseldonk was de frontman van pop/rocktrio Smalltown Romeos, voordat hij onder eigen naam, en later ook in zijn eigen taal, verder ging met het maken van prachtige ballads. Hij is tevens de gitarist van o.a. Ricky Koole, The Revolvers en Laura Vane & the Vipertones.

Wouter Planteijdt  staat  al decennia lang op de podia met zijn eigenzinnige band Sjako! Hij bracht ook twee fraaie soloalbums uit. Daarnaast is hij veelvuldig actief als gitarist, songwriter en producer, o.a. bij Maarten van Roozendaal, Bob Fosko en Henny Vrienten.

Onder de titel “The Band: Music from Big Pink to the Last Waltz” deden ze, met vijfmans band en verhalen van Leo Blokhuis, een uitgebreide theatertour. Nu treden ze op als semi-akoestisch trio, met een combinatie van eigen werk en zorgvuldig gekozen covers. Denk hierbij in de richting van Bob Dylan, Bobby Charles en Dr. John. Dit alles met liefde en vakmanschap gebracht op piano en gitaren, accordeon en mandoline, met natuurlijk veel driestemmige zang. 

https://www.youtube.com/watch?v=rOqpdzVPCe0

Het concert begint om 15.30 uur en de entrée bedraagt € 12,50. (Als het kan, zoveel mogelijk gepast betalen)

Comment (0) Hits: 18

kunstroute Op de grens van

Comment (0) Hits: 22

Wij maken u er graag op attent dat wij ook dit jaar weer een kunstroute “ Op de grens van … “ organiseren.
Gedurende het Hemelvaartweekend van 30 mei t/m 2 juni kunt u genieten van een 50-tal kunstenaars op een 40-tal locaties,
kunstenaars die allemaal op eigen wijze het thema “ZIEN” vorm en inhoud gaan geven.

Meer over de deelnemende kunstenaars en het programma zal de komende weken bekend gemaakt worden op de website van de Mariakapel, via social media en in de pers.

Wij hopen u tijdens het Hemelvaart weekend als bezoeker van onze prachtige route te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet, namens de werkgroep Kunstroute,

 

Comment (0) Hits: 22

Stembiljetten worden maandag opgehaald

Comment (0) Hits: 18

Dorpsraad Smakt-Holthees organiseert open verkiezingen: [Lees meer in bijlage]

_____

Maandag of dinsdag a.s. is het zover, dan worden de stembiljetten opgehaald!!
Mochten we u gemist hebben, dan kunt u deze ook bij een van onze doprsraadsleden in de brievenbus doen: Gildestraat 48, Eikenhofweg 7,  Rodermansstraat 12, Rector Cremerstraat 34.

_______________________

Dorpsraad Smakt-Holthees organiseert open verkiezingen

Waarom deze verkiezingen:
Sjaak Koopmans en Peter Coppus hebben te kennen gegeven hun functie bij de dorpsraad neer te leggen. Theo Steeghs legt zijn functie medio dit jaar ook neer. Het komende jaar is hij wel beschikbaar voor overdracht (en voor zover nodig, voor ondersteuning). Aan het einde van dit jaar legt ook Hans Schröder zijn functie bij de dorpsraad neer. De bezetting van Dorpsraad Smakt-Holthees komt dan onder het gewenste minimum.
Hierdoor kunnen niet alle zaken meer worden uitgevoerd zoals dit voor het goede behoud van het dorp nodig is.

Vandaar de open verkiezingen. Hiervoor treden alle leden van de huidige Dorpsraad terug, zij kunnen wel herkozen worden. Het dorp, dus U kiest!

Wie mag er stemmen en op wie kunt u stemmen:
Het zijn open verkiezingen. Dit betekent dat elke inwoner van Smakt en Holthees boven de 18 jaar op inwoners van Smakt en Holthees van 18 jaar en ouder kan stemmen.

[Lees meer in bijlage]

Comment (0) Hits: 18

Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis willen een nieuwe, trotse gemeente vormen

Comment (0) Hits: 10

Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis willen per 1 januari 2022 een nieuwe, trotse gemeente vormen. We zijn samen onderweg naar de toekomst. En natuurlijk nemen we ‘het beste’ van alle dorpen mee.

Hierbij ontvangen jullie, namens de gezamenlijke burgemeesters, informatie over de inwonersbijeenkomsten die georganiseerd gaan worden en waarover jullie begin deze week een vooraankondiging hebben ontvangen. In het attachment vinden jullie de digitale flyer.

---------------------------------

Denk mee over de nieuwe gemeente.

(Bron: Gemeente Boxmeer)

Misschien hebt u al ergens gelezen of gehoord over de bijeenkomsten in de dorpen om te horen hoe de inwoners een nieuwe gemeente voor zich zien. Ik wil u er bij deze ook even direct attent op maken. In de bijlage vindt u de verschillende data.

Comment (0) Hits: 10